Răspuns :
Descrierea nonliterară poate fi de mai multe tipuri, și anume:
- textul descriptiv, care poate fi atât literar ( de tip tablou/portret ) si prezintă subiectivitate și expresivitate crescută, cât si nonliterar, descriind un aspect al realitatii in mod obiectiv.
- textul informativ, este acel text nonliterar care prin intermediul unui limbaj concis oferă informatii despre un anumit aspect al realitatii; din acest text lipsesc marcile afectivitatii si ale expresivitatii
- textul argumentativ, este acel text personalizat, exprimând punctul de vedere al emițătorului. Acesta pornește de la o ipoteză care in final este demonstrată cu ajutorul argumentelor si se finalizeaza cu o concluzie.
- textul narativ, este acel text literar epic in care autorul isi transmite in mod indirect sentimentele prin intermediul naratiunii si al personajelor
- textul beletristic, este textul extras dintr-o operă literară, are caracter particular, fiind rezultatul imaginatiei unui singur scriitor.
- textul stiintific, este textul care exprima adevaruri universal valabile, predominand neologismele
Alte exemple din aceasta categorie:
~ textul juridic administrativ
~ textul publicistic
~ textul eseistic
~ textul epistolar
Răspuns:
descriere naratiune dialog
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că ați găsit conținutul oferit util și inspirațional. Dacă aveți întrebări suplimentare sau doriți asistență, vă încurajăm să ne contactați. Ne-ar face plăcere să reveniți și nu uitați să ne adăugați în lista dumneavoastră de favorite!