Răspuns :
Răspuns:
Era iarna minunata afara,ningea lin si frumos.Eu am iesit in curte , sa mai admir cum cad lent fulgii de omat.Eram imbracata gros , asa ca nu ma inspaimanta frigul.Cand deodata in mijlocul manusii mele , a venit un fulg argintiu.L-am privit atent mult timp , el era mai maricel asa ca nu s-a topit repede.L-am cercetat cu atenti maxima , asa o sansa sa privesc indelungat un fulg.Era foarte gingas,plapand si cel mai important era de un alb-stralucitor.El avea forma unei stea cu opt colturi.In mijloc era gol.Apoi in doua minute el s-a topit.Eram fericita ca am reusit sa il cercetez cu atentie.Mai tirziu acasa am mai cautat informatii despre fulg pe internet si am aflat ca el e creea din mici cristale de gheata!
Explicație:
Fulgul este apa intr-un mod de condens care rezista la - 8* celsius.
Acesta se aseaza pe pamant din cer cu o adiere usoara sau cu o rafala puternică. Drumul de la nor până la pămant este de 5 minute cu o adiere, sau poate ajunge si in 30 de secunde cu o rafala de 75 de km pe ora. În contact cu pământul moale poate fi si - 5 grade dar acesta tot se topește.
Cand ajunge in contact cu solul :fire se topește, fie se depune. Cand solul se încălzește, stratul de zăpadă (evident format din mai multi fulgi de zapada) se condenseaza in vapori de apa, daca ajunge într-un nor(altitudine ridicată) care are o temperatura foarte scăzută acesta se transforma din nou întrun fulg(recirculă).
În concluzie este un proces continuu depinde de anotimp/temperatură.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că ați găsit conținutul oferit util și inspirațional. Dacă aveți întrebări suplimentare sau doriți asistență, vă încurajăm să ne contactați. Ne-ar face plăcere să reveniți și nu uitați să ne adăugați în lista dumneavoastră de favorite!