IMAGINEAZA-TI UN DIALOG INTRE UN FRANCEZ SI UN AUSTRIAC IN CARE FIECARE ISI REVENDICA ORIGINEA CROISSANTULUI. (VA ROG MULT)

Răspuns :

Răspuns:

FRANCEZUL: - Mă bucur că în dimineața asta ne luăm micul dejun împreună! Avem cafeaua inventată de turci şi croissantul inventat de conaționalii mei...

AUSTRIACUL: - Dar croissantul a fost inventat de conaționalii mei, nu de ai tăi!  

FRANCEZUL: - Ce vorbă-i asta?!

AUSTRIACUL: - Păi, să ştii că strămoşul croissantului vostru este cornul numit la noi kipferl.

FRANCEZUL: - Nu ştiam. Şi... acest kipferl se face tot din foietaj?

AUSTRIACUL: - Nu. El se face din aluat dospit, ca şi pâinea.

FRANCEZUL: - Eu ştiam că în Franța se prepară croissantul de foarte multă vreme... de pe la mijlocul secolului al XIX-lea!  

AUSTRIACUL: - Doar că, preparat după rețeta inițială,  cornul despre care ți-am vorbit e tradițional în Austria, mai ales în preajma sărbătorilor pascale.

FRANCEZUL: - Aaa... da! Înseamnă că el a pornit de la voi, iar în Franța a fost adoptat şi adaptat.  

AUSTRIACUL: - Desigur! Bucătarii voştri au lucrat preț de un secol la această adaptare, dar... trebuie să recunosc că... le-a ieşit cum nu se poate mai bine!

FRANCEZUL: - Acum că ne-am lămurit, hai să luăm şi nişte unt!

AUSTRIACUL: - Să mai adăugăm şi minunata voastră dulceață de portocale!

 

Explicație:

Pe seama inventării rețetei croissantului circulă multe legende. Una din legende spune că regina Maria Antoaneta ar fi adus croissantul în Franța din Austria, țara ei de origine.

Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că ați găsit conținutul oferit util și inspirațional. Dacă aveți întrebări suplimentare sau doriți asistență, vă încurajăm să ne contactați. Ne-ar face plăcere să reveniți și nu uitați să ne adăugați în lista dumneavoastră de favorite!


RO Learnings: Alte intrebari