Răspuns :
Educaţia spartană nu mai avea ca scop să selecţioneze eroi, ci să formeze o cetate întreagă de eroi, de soldaţi gata să se jertfească pentru ea.
Educaţia spartană nu se limita însă la ucenicia armelor. Ea păstra mult mai mult din trăsăturile originilor sale cavalereşti, începând cu gustul pentru sporturile hipice şi atletice. Educaţia spartană nu era una exclusiv fizică. Artele nu erau ignorate; ca şi în educaţia homerică, elementul intelectual este esenţialmente reprezentat prin muzică, aflată în centru culturii. Plutarch, scriitor și moralist de origine greacă spune că Sparta a fost, în sec. VII-VI, capitala muzicală a Greciei. Aici au apărut primele şcoli muzicale (solo vocal şi instrumental, lirismul coral-poeţii lirici Tyrtaios sau Alkmaion). Viaţa artistică se concretiza şi în manifestări colective: marile serbări religioase, care se pare că au atins un mare grad de rafinament artistic; nu lipseau din aceste manifestări poezia şi dansul.
Sper ca te-am ajutat:))
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Istorie. Sperăm că ați găsit conținutul oferit util și inspirațional. Dacă aveți întrebări suplimentare sau doriți asistență, vă încurajăm să ne contactați. Ne-ar face plăcere să reveniți și nu uitați să ne adăugați în lista dumneavoastră de favorite!