Răspuns :
Răspuns:
Explicație:
În opera sa"Neneaca, cuconașul ei și dascălul",Constantin Dramatic expune un mod vicios de educație în familiile boierești.
Autorul vădește o profundă cunoaștere a realităților concret-istorice,a obiceiurilor și moravurilor timpului. Idealul educațional susținut de Constantin Stamati constă în ceea că în familiile boierești învățătura este mai mult pentru ochii lumii, însă principala grijă constă în a-și deprinde pe cuconași să profite de poziția lor socială în obținerea diferitor privilegii, neavând nevoie de mare învățătură. În satiră comică a lui Constantin Stamati, în educația cuconașului dascălul,care avea că obiectiv să-l învețe pe cuconaș gramatica,catehismul religiei,istoria lumii, aritmetica și geografia. Mama cuconașului însă dorea ca să-l învețe a vorbi și să joace, promovând în primul rând valoarea neamului și a categoriei sociale.
În opera dată fiecare personaj urmărește diferite obiective de instruire și educație, însă principala problematică este idealul educațional - profitul de poziția socială și anume fiind din clasă nobilă.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că ați găsit conținutul oferit util și inspirațional. Dacă aveți întrebări suplimentare sau doriți asistență, vă încurajăm să ne contactați. Ne-ar face plăcere să reveniți și nu uitați să ne adăugați în lista dumneavoastră de favorite!