În opinia mea, opera ,,Hora Mea", de Vasile Alecsandri este un imn, specie a genului liric, în versuri, în care este exprimată în mod solemn prețuirea față de divinitate, de eroi, de o personalitate, de o idee sau față de un eveniment deosebit. În primul rând, apar mărci lexico - gramaticale ale prezenței eului liric: verbe la persoana I: …..( exemple) și forme pronominale la persoana I: … (exemple) ale relației eu liric – interlocutor ….(exemple), iar poetul creează imagini artistice vizuale ….(exemple), auditive ….(exemple), olfactive………… (exemple), cu ajutorul figurilor de stil: ……(numirea a 3-4 figuri de stil , ilustrate cu ajutorul citatelor). În al doilea rând, se remarcă tonalitatea solemnă a demersului liric, prezența invocației …. (citat) și exprimarea sentimentelor de admirație și de prețuire față de ……(față de cine sau ce sunt exprimate aceste sentimente): …….(construcții care să sugereze prezența acestor sentimente). În plus, este vorba despre un text în versuri, cu o structură …. , rimă …….., ritm……. și măsură ………….. În concluzie, trăsăturile prezentate mai sus justifică încadrarea textului suport în specia imnului.
cer frumos, cântecul horei, mirosul mâncării, epitet metafora personificare enumerare, de oamenii din hora, strofica, încrucișată, ritm trohaic și măsura de 8-11 silabe pe vers!
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că ați găsit conținutul oferit util și inspirațional. Dacă aveți întrebări suplimentare sau doriți asistență, vă încurajăm să ne contactați. Ne-ar face plăcere să reveniți și nu uitați să ne adăugați în lista dumneavoastră de favorite!