Răspuns :
Salut,
Violenta! O intalnim peste tot, pe strada, la televizor, in ziare, la scoala, in magazine, de multe ori acasa si incepem sa credem ca face parte din existenta noastra, deci trebuie sa o toleram. FALS!
In spatele oricarei actiuni exista intotdeauna o motivatie, astfel ca in ceea ce priveste violenta gasim motivatii si cauze din cele mai diverse: la nivel individual – lipsa educatiei, carente in comunicare, o imagine de sine slaba, agresivitate si violenta in familie etc.; la nivel global – cauze religioase, economice si teritoriale. Oricum am privi tipurile de manifestari ale violentei este nevoie de mai multi indivizi pentru a sustine o cauza, fie ea chiar si prin violenta, ceea ce reduce totul din nou la nivel individual. Daca individul care adera la o astfel de cauza nu ar tolera exprimarea violenta a credintelor si nevoilor sale, atunci nucleul respectiv s-ar disipa. Probabil ca nu ar mai fi razboaie.
Multe lucruri sunt violente dar nimic mai violent ca omul. – Sofocle
Din punct de vedere psihologic, atunci cand vorbim de agresivitate/violenta, ne referim si la nevoia de putere si control, nevoie care, dintr-un motiv sau altul, nu pot fi indeplinite prin cai sanatoase, normale. Atunci cand nu ne putem exercita puterea si controlul asupra noastra, tindem sa extindem aceasta nevoie si sa o satisfacem, in exterior, prin incercarea de a-i controla pe ceilalti.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Biologie. Sperăm că ați găsit conținutul oferit util și inspirațional. Dacă aveți întrebări suplimentare sau doriți asistență, vă încurajăm să ne contactați. Ne-ar face plăcere să reveniți și nu uitați să ne adăugați în lista dumneavoastră de favorite!